Case

ALAS Organic Sleepwear

Sinds de oprichting van ALAS in 2011 heeft het merk een oersterke reputatie opgebouwd: ze staan garant voor goed ontworpen, kwaliteitsvolle en duurzaam geproduceerde nachtkleding. Slaapverwekkend? Helemaal niet! De kledij wordt namelijk met veel zorg vervaardigd in India, waar het katoen ook wordt geteeld, gesponnen, geweven en geverfd. Alle kledingstukken zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen (waarbij GOTS staat voor Global Organic Textile Standard) of van gerecycleerd polyester, in eerlijke omstandigheden en ethisch verantwoorde fabrieken die stuk voor stuk een SA 8000-certificaat kunnen voorleggen.

Elk ALAS-kledingstuk bestaat voor minstens 70% uit gecertificeerde, biologische vezels, maar ook de gerecycleerde PET-flessen die het merk gebruikt, zorgen ervoor dat het productieproces energiezuinig en ecologisch verantwoord verloopt. PET is een heldere, stevige kunststof waarvan onder meer flessen worden gemaakt, en het recycleren van dit materiaal tot textielvezels wint elke dag aan populariteit. Flessen die de consument achteloos weggooit, worden versnipperd tot kleine stukjes die vervolgens opnieuw verwerkt worden tot vezels waarvan garen gesponnen worden. Tijdens dit proces wordt enorm bespaard op water, energie en warmte.

Nadat de bio-katoenen stoffen geweven en gebreid zijn, worden ze geverfd en bedrukt, maar ook bij deze stap komen er geen chemische of giftige stoffen kijken. Dit is goed nieuws voor de ALAS-werknemers, maar natuurlijk ook voor de eindgebruiker. Tot slot wordt het afvalwater dat ontstaat tijdens het kleur- en afdrukproces behandeld, gerecycleerd en hergebruikt in de landbouw.

Bij ALAS houden ze het hele plaatje voor ogen: verpakkingen, labels en visitekaartjes maakt het merk daarom van recycleerbaar materiaal. En omdat er tonnen energie kruipen in het onderhoud van kleding, stak ALAS ook op dat vlak een tandje bij. ALAS-kledingstukken kan je in koud water wassen en simpelweg laten drogen op de waslijn. Het milieu én je portefeuille varen er wel bij.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.