tips & tricks

terug Ecological Textiles - online duurzame stoffen kopen

Op het Nederlandse platform Ecological Textiles kan je heel makkelijk zoeken op specifiek duurzame materialen.

Het bedrijf biedt kwaliteitsvolle producten aan met aandacht voor de ecologische achtergrond van het merk en eerlijke arbeid.

In de webshop vind je onder andere organische katoen en duurzame zijde, tencel, wol en hennep. Het gebruikt enkel natuurlijke verf om ze te kleuren. Ecological Textiles ontving het GOTS-certificaat. Dit betekent dat de website enkel samenwerkt met merken die hetzelfde certificaat verdienden.

Per materiaal vind je specificaties en minimumorders terug (meestal 5 meter). Er wordt ook gewerkt aan een sample service.

In samenwerking met Raw Color, een project van de ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar, creƫerde Ecological Textiles nieuwe, natuurlijke pigmenten om textiel te kleuren. Bonus: ze zijn 100% ecologisch en biodegradeerbaar. De stoffen die de kleuring ondergingen, kregen de naam Tinctorial Textiles. Er werden dertien verschillende tinten ontwikkeld, allemaal op basis van planten. De doorzichtige wollen gordijnen van Ecological Textiles dienden als drager van de verfstoffen. Door de gordijnen over elkaar te hangen, krijg je nieuwe tinten en schakeringen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.