tips & tricks

terug Libeco-Lagae - Belgische linnenproducent met Cradle to Cradle-certificaat

Libeco-Lagae is de grootste Belgische linnenproducent. Het natuurlijke product vlas, de grondstof van hun linnen stoffen en afgewerkte linnen producten, heeft alles mee om groen te zijn. Het hoeft niet geïrrigeerd te worden tijdens de groei en ook chemicaliën zijn overbodig. Bij de productie, die overigens volledig CO2-neutraal is, wordt de hele plant verwerkt. Er blijft dus geen restafval over. Linnen is bovendien 100% composteerbaar of biologisch afbreekbaar. Ook hier dus: geen afval.

Libeco-Lagae werkt samen met landbouwers uit het Franse Seine-et-Marne, die al jaren focussen op biologische vlasteelt. Het resultaat van die samenwerking, de Libeco Organic-collectie, is volledig vervaardigd uit biologisch vlas en draagt bijgevolg het GOTS-label.

Toch wil Libeco-Lagae nog een stap verder gaan om te verduurzamen. Het bedrijf investeert regelmatig in nieuwe technologieën en productiemogelijkheden om haar energieverbruik te minimaliseren. In 2011 startte de samenwerking met CO2logic, een studiebureau gespecialiseerd in CO2. Samen stelden ze een ecologisch plan op om de uitstoot van Libeco-Lagae met een derde te verminderen binnen de twee jaar. Het bedrijf investeert verder ook in groene elektriciteit, ledverlichting en een optimale afvalverwerking.

In 2014 werd Libeco-Lagae beloond voor al die inspanningen met het ‘C2C Certified Silver Label’ voor haar Loomstate-weefsels. Het loomstate textiel bestaat voor 100% uit geweven vlasgarens, de CO2-impact van het weefproces is minimaal en de productie is volledig CO2-neutraal. De productie genereert geen afval, aangezien alle restproducten hergebruikt worden. Het textiel ondergaat geen chemische behandeling en is 100% composteerbaar. (Bron: C2C Platform)

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.