Case

Stella McCartney

De Londense ontwerpster Stella McCartney brengt de duurzaamheidsgedachte naar het hoogste modesegment. Haar label is het enige vegetarische in de hele luxe-industrie. Dierlijke stoffen hebben een enorme impact op het milieu en bij hun verwerking komen vaak giftige chemicaliën kijken. Stella McCartney stapte bijgevolg over op duurzame alternatieven zoals vegetarisch leder, gerecycleerde stoffen en biologisch katoen. Haar bedrijf is sinds 2010 PVC-vrij en verbiedt het zandstralen van denim.

Als lid van het Ethical Trading Initiative streeft het label naar een ethische werkwijze en een correcte behandeling van alle werknemers. Het bedrijf staat garant voor een veilige werkomgeving waar geen plaats is voor ongelijkheid of discriminatie. Om dit te verwezenlijken, bouwt het merk goede relaties op met haar fabrikanten, die deze ethische visie moeten delen. De prêt-à-porter collectie wordt bovendien volledig geproduceerd in Europa. McCartney investeert ook in kleinere projecten, zoals de productie van handtassen in Kenia. In samenwerking met het United Nation’s International Trade Center Ethical Fashion Initiative stimuleert McCartney de samenwerking tussen luxemerken en lokale arbeiders. Dit zorgt voor commerciële groei en ontwikkeling in derdewereldlanden en vermindert armoede en ongelijkheid.

Het Britse label maakt er een punt van om steeds eerlijk over haar werkwijze te communiceren. Dit vertaalt zich naar de website, waar alle informatie omtrent de partners, de gebruikte materialen en de productiewijze te vinden is. Daarnaast staan de duurzame projecten uit het verleden opgelijst op een tijdlijn. McCartney benadrukt dat haar label niet 100% duurzaam is, maar dat ze hier wel volop naar wil streven.

Stella McCartney is aangesloten bij Kering, een Franse luxegroep die merken aanmoedigt om bij te dragen tot een betere wereld op economisch, sociaal en ecologisch vlak. Daarnaast werkt het label samen met duurzame organisaties zoals Centre for Sustainable Fashion, Impactt, Million Trees Miami, Sustainable Apparel Coalition en vele anderen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.