Netwerk meer info

 

 


De theorie in de praktijk

Close The Loop-trajecten en sessies

Close The Loop is een platform dat mode-ondernemers wegwijs maakt in de circulaire denk- en werkwijze. Maar we zetten de theorie ook om in de praktijk, meer bepaald in de Close The Loop-trajecten. Daarbij gaan we met consultants en experts op zoek naar opportuniteiten voor modebedrijven die ‘sustainability’ bovenaan hun agenda zetten. We brengen de huidige situatie in kaart, bepalen de doelen en prioriteiten, en stippelen met elk bedrijf een strategie op maat uit.
Daarnaast bieden we de Close The Loop-sessies aan: een sneltraject van vijf online workshops om de eerste stappen te zetten richting een duurzamere werkwijze. Tijdens deze groepssessies bekijken we het grotere plaatje (we nemen onder meer businessmodellen onder de loep), stellen we kritische vragen en moedigen we kennisdeling aan. Het resultaat: veel inspiratie en uitgewisselde ervaringen, maar ook een programma op maat dat de volgende stappen concreet maakt, zodat de deelnemers snel tot actie kunnen overgaan.
Lees hier meer over de trajecten en sessies.

Deelnemers

In 2017-2018 tekenden Café Costume, e5 mode en caroline biss voor verandering via een Close The Loop-traject. Tijdens de periode 2018-2019 was het de beurt aan Bonneterie De Groote (o.a. Eskimo), Flanders Fashion Design International (Furore), CKS, JBC, The Woody Group (Woody), Labels by Andres (Xandres), Marylise & Rembo Styling Fashion Group en Novavo (Atelier Noterman).

In het voorjaar van 2021 gingen Ellen Kegels, Helder Antwerp, HNST, Komrads, la fille d’O, Lies Mertens en Yuma Labs en de uitdaging aan.

Voor de Close the Loop-sessies mochten we in 2021 rekenen op Bel&Bo, Bellerose, Blue Stores (LolaLiza), Clio Goldbrenner, Duror Fashion Group (Terre Bleue, Zilton, Gigue), Fashion Ink (Sofie D’Hoore), Filou Company (Filou & Friends), KOMONO, Maison Adeline / CN Fashion (Wright), Max & Lola (Max & Lola, Les Vraies Filles), Natan (Natan, Natan Couture), The CAN company (Wellipets), Van de Velde (Marie Jo, PrimaDonna, Andres Sarda) en Wouters & Hendrix.

Ook lid worden?

Wil jij duurzaamheidstips uitwisselen met mode-ondernemers die een gelijkaardig pad bewandelen of aan het uitstippelen zijn? Als lid van het uitgebreide en inspirerende Close The Loop-netwerk wordt kennisdeling eens zo makkelijk (én leuk)! Dat je op je eigen profielpagina jouw duurzaamheidsinspanningen nog beter kan tonen aan de buitenwereld, is natuurlijk ook mooi meegenomen, ongeacht hoe ver je staat.

Er zijn twee manieren om lid te worden:

1. Deelnemen aan een Close The Loop-traject of aan de sessies
Om in de voetsporen van caroline biss en vele anderen te treden, hou je het best de Flanders DC-kanalen in de gaten. Zo ben jij er als eerste bij wanneer we nieuwe oproepen lanceren voor onze Close The Loop-trajecten of nieuwe Close The Loop-sessies organiseren.

2. De Close The Loop Planner invullen en contact opnemen
Je hoeft echter geen traject te doorlopen om lid te worden. Neem je duurzaamheid ernstig in jouw mode-onderneming, dan kun je de Close The Loop Planner invullen. Daarin overloop je jouw duurzaamheidsinspanningen schakel per schakel en krijg je een actieplan op maat. Laat ons daarna iets weten via het contactformulier. Je aanvraag wordt beoordeeld door een commissie van Flanders DC- en Vlaanderen Circulair-experts, die je zullen bellen of mailen om je inspanningen en doelen helemaal scherp te krijgen. Na een positief advies maken we voor jouw bedrijf een profiel aan op onze website, met daarin de schakels en circulaire strategieën waarop jij inzet.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.