Case

LangerChen

Het merk LangerChen versmelt de namen van zijn oprichters, Philipp Langer en Miranda Chen. Deze Duits-Chinese joint venture maakt lichte, warme en ecologische kleding vanuit Shanghai, waar Langer en Chen al sinds 2009 pionierswerk verrichten.

Kleinschaligheid is een van de kerneigenschappen van LangerChen. Zo worden alle kledingstukken gemaakt in een lokale fabriek, JIECCO, die zowel GOTS- als BSCI-certificaten op zak heeft. JIECCO onderhoudt op haar beurt een goede relatie met kleine boeren in Tajikistan die kwaliteitskatoen produceren. De lokale gemeenschap vaart wel bij die samenwerking met JIECCO, dat een inkomen verzekert voor tal van families.

LangerChen gebruikt dus textiel gemaakt uit 100% natuurlijke vezels, maar ontwikkelde daarnaast ook twee softshells (http://www.hiking.be/de-echte-softshell/). Een softshell is een ademende, wind- en waterafstotende jas die gewoonlijk van polyester gemaakt wordt. Maar LangerChen vond er twee milieuvriendelijke alternatieven voor uit: Storm Pop en Technowalk. Poplin, een hoogwaardig organisch katoen uit Centraal-Azië, ligt aan de basis van de eerste stof. Storm Pop combineert duurzaamheid met waterafstotende eigenschappen, en dat is best bijzonder: normaal gezien zijn schadelijke PFC-chemicaliën dé manier om een stof waterdicht te maken. Technowalk bestaat dan weer uit heerlijk lichte ecowol.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.