Case

Reet Aus

Reet Aus is een Estse modeontwerpster die zweert bij de principes van upcycling en uitsluitend werkt met ethisch geproduceerde, biologische stoffen. Dankzij Aus komen gebruikte stoffen opnieuw aan het begin van de productiekringloop terecht.

Aus verdiepte zich in de mogelijkheden van upcycling voor haar doctoraatsthesis “Trash to Trend: Using Upcycling in Fashion Design”, die ze in 2011 met succes verdedigde. Haar unieke concept – op een ongezien grote schaal restmateriaal transformeren tot nieuw en mooie kledingstukken – sloeg meteen aan.

In 2012 volgde de samenwerking met Beximco, een van de grootste fabrikanten van kleding en textiel in Bangladesh. Beximco is lid van het ILO (de ‘International Labour Organisation’), waardoor onder meer de werkomstandigheden en loonschalen regelmatig worden gecontroleerd.

De upcycled collecties van Aus dragen de naam Reet Aus. Doordat Aus upcycling in een vroege fase én op grote schaal inzet, kan ze met haar AusDesign-items gemiddeld 70% water en 88% energie besparen. Aus wil ook anderen inspireren en richtte daarom Trash to Trend op, een digitaal platform-slash-community voor modeontwerpers die aan upcycling doen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.