Case

Angela Roi

Angela Roi laat zien dat een ethisch verantwoorde werkwijze en luxueuze accessoires perfect hand in hand kunnen gaan. De veganistische handtassen waar het merk voor gekend is, zijn met veel zorg ontworpen en gemaakt door vakkundige ambachtslieden. Ze hebben daarvoor een heel legertje aan duurzame draden en kwaliteitsvolle stoffen ter beschikking, zoals EPUL (Exquisite Polyurethaan Leer). Dit bijzondere materiaal wordt meerdere keren bewerkt, zodat het zacht en glad aanvoelt – kortom: zodat het een hoge aaibaarheidsfactor heeft.

Angela Roi’s liefde voor dieren, gecombineerd met haar passie voor mode, deden het idee van chique, veganistische handtassen opborrelen in haar hoofd. Angela Roi is nu officieel partner van ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) en doneert een vast bedrag aan de organisatie om mishandelde dieren te helpen. Het merk is hét bewijs dat mode niet afhankelijk hoeft te zijn van dierenmishandeling: geen enkel dier laat het leven voor de handtassen die Angela Roi maakt.

Wat er dan wel gebeurt? Elke handtas begint als een ontwerp dat Angela uit haar potlood laat vloeien, bijgestaan door een New Yorks designteam. Met behulp van de nieuwste technologische snufjes die op de markt zijn voor sample- en patroonontwerp (zoals 3D-software), krijgen de handtassen verder vorm. Maar het is niet al technologie dat de klok slaat bij Angela Roi – integendeel. Haar handtassen zijn het resultaat van een maandenlange delicate detaillering waarvoor zowel geschoolde ambachtslieden als betrouwbare Koreaanse en Vietnamese fabrieken instaan. Angela Roi werkt samen met ‘International Labour Organization’-producenten, die onderworpen zijn aan strenge wetten rond werknemersbescherming. ‘Fair practice’ vormt de rode draad bij deze producenten, die zweren bij een goede werkomgeving en een eerlijk loon.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.