Case

Bhava

Bhava is een innovatief schoenenmerk voor vrouwen. Ontwerpster-slash-oprichtster Francisca Pineda wil kwaliteitsvolle, ambachtelijke, biologische en gerecycleerde schoenen dé norm voor de sector maken – wrede handelingen zijn voor haar simpelweg uit den boze.

Bhava gelooft niet dat dierlijk leer de enige optie is voor kwaliteitsvolle schoenen, en kiest daarom radicaal voor veganistisch leer zonder toegevoegde chemicaliën. Bhava legt veel nadruk op handwerk en vakmanschap: het designteam werkt nauw samen met lokale ambachtslieden in Italië. Die lokale productie is bovendien energie-efficiënt dankzij de zonnepanelen die ingezet worden tijdens het proces. Bhava werd opgericht op basis van een duurzaam businessmodel en maakt er dan ook een erezaak van om de werkomstandigheden van hun productiepartners persoonlijk te screenen.

Fun fact: de ‘peep-toe booties’ van Bhava werden gemaakt in Alicante, een streek die bekendstaat om zijn schoenmakers. Bhava steunt zo de lokale bevolking en haar métier.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.