Case

Aiayu

Aiayu is een Deens label dat van luxueuze, duurzame en handgebreide ontwerpen haar handelsmerk maakte. De stukken vormen een interessante mix van traditioneel Boliviaans vakmanschap en modern Scandinavisch design. Maar niet alleen die verschillende culturen brengt het label samen: ook ethiek en esthetiek vloeien naadloos in elkaar over in de ontwerpen van Aiayu.

Aiayu-producten zijn steevast gemaakt van hetzelfde basismateriaal, namelijk lamawol, waarop het merk strenge kwaliteitscontroles uitvoert. Om dat toezicht te vergemakkelijken, doorloopt de wol alle verwerkingsprocessen in dezelfde fabriek in Bolivia. Meer nog: de hele keten bevindt zich op één locatie, want ook de productie van de kleding zelf gebeurt onder datzelfde dak. De Boliviaanse bevolking heeft het breien in het bloed en drukt ook letterlijk haar stempel op het resultaat. Nadat een stuk klaar is (lees: na enkele dagen of zelfs weken werk), wordt het gesigneerd door de Boliviaanse dame die het maakte. Omdat Aiayu al jarenlang met dezelfde producenten en hetzelfde materiaal werkt, kan het een uitzonderlijk hoge kwaliteit garanderen.

De Boliviaanse fabriek waar de Aiayu-magie gebeurt, is volledig gebouwd volgens Europese standaarden en alle medewerkers genieten er de rechten die in Europa gelden. In de fabriek mogen alleen de nieuwste breimachines en ergonomische stoelen en tafels binnen. Alle werknemers krijgen bovendien een Eerste hulp-opleiding, een contract dat door de overheid werd goedgekeurd en een veilige, goedverlichte werkplek. En de fabriek draagt niet alleen zorg voor de mensen die erin werken, maar ook voor het milieu. Dankzij een waterrecyclage-installatie wordt tot 75% van het afvalwater hergebruikt. Tot slot is de wol beschikbaar in tal van natuurlijke kleuren, waardoor het gebruik van verf- en andere chemische stoffen zoveel mogelijk beperkt blijft. Aiayu staat dus garant voor een milieuvriendelijk concept waar zowel consument als producent wel bij varen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.