Case

Armedangels

Bij Armedangels houden ze van mooie, maar vooral van ethisch geproduceerde kleding – en die maken ze zowel voor mannen als voor vrouwen. Het Duitse merk krijgt de kriebels van fast fashion en zet daar fair fashion voor in de plaats. Fairtrade en de Fair Wear Foundation waken erover dat het label haar woord houdt, en dat het alle betrokkenen in de keten eerlijk behandelt.

De meeste Armedangels-collecties worden geproduceerd in Portugal (lekker dichtbij), maar ook in Turkije en China, omdat het merk gelooft in dat daar nog het meeste werk aan de winkel is, en het daar dus de meeste impact kan creëren. 

De engelen van Armedangels willen alleen duurzame materialen gebruiken. Denk aan biologisch katoen (DetoxCotton, in hun termen), biologisch linnen, biologische wol, gerecycleerd polyester en Tencel®. Dit zijn geen loze woorden, getuige het GOTS-certificaat dat Armedangels al sinds 2011 op zak heeft. Hun jeansstof, DetoxDenim, produceren ze met een minimum aan water. In plaats van chemicaliën schakelt het merk ozon en lasers in om haar jeans lichter te maken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.