Case

Woron

De Deense zussen Arina en Anya Woron gaven hun achternaam aan het lingeriemerk dat ze oprichtten om hun kijk op ‘het perfecte ondergoed’ met de wereld te delen. Vroeger was het eerste dat de dames deden als ze thuiskwamen hun bh uitdoen (en een zuchtje van opluchting slaken). Zij wilden exact het tegenovergestelde ondergoed maken: bh’s die je als eerste wil aantrekken en als laatste wil uitschieten.

Arina en Anya streven dus naar comfort, zonder evenwel in te boeten op duurzaamheid. Zo proberen ze de ecologische voetafdruk van elk item tot een minimum te beperken, en ontwerpen ze in een typisch Scandinavische (minimalistische) stijl tijdloze basics die je jaar na jaar kunt dragen.

Woron is een veganistisch merk dat leer, wol, zijde en andere dierlijke producten resoluut van het ingrediëntenlijstje schrapte. Wat het merk dan wél gebruikt? Modal (gemaakt van houtpulp), organisch katoen en gerecycleerde polyamide (gemaakt van afval zoals visnetten en ander oceaanplastiek). De meeste Woron-basics komen tot leven in een OEKO-TEX-gecertificeerd familiebedrijf in Hongarije. Ze arriveren bij de consument in een doosje van gerecycleerd papier en – in het geval van ondergoed – met een waszakje gemaakt van organisch katoen dat ervoor zorgt dat de lingerie extralang meegaat.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.