Case

By Signe

Voor By Signe, een Deens vrouwenkledingmerk dat in 2015 werd opgericht door Signe Rødbro, valt duurzaam werken uit elkaar in drie praktijken: duurzaam produceren, organische materialen gebruiken en transparant zijn. Het label kiest bewust voor handwerk en voor lokale productie in eigen beheer. Van design tot assemblage: alles gebeurt onder één dak. Daardoor kan By Signe haar transport tot een minimum beperken en behoudt het de volledige controle. Het merk kan dus met zekerheid zeggen dat alles op het vlak van ethiek, gezondheid en veiligheid volledig koosjer verloopt.

Bovendien maakt het label er een erezaak van om alleen biologisch en GOTS- of OEKO-TEX 100-gecertificeerd textiel van onder meer katoen- en bamboevezels te gebruiken. Waar mogelijk biedt By Signe haar stoffen ongebleekt en in hun natuurlijke kleur aan. Moet er toch iets mee gebeuren, dan kiest het label voor ecologisch verantwoorde alternatieven, zoals oxybleach (een bleekmethode op basis van zuurstof met bijzonder kleine impact).

De tijdloze stukken waarvoor By Signe garant staat, zijn minimalistisch en clean, en ze vormen essentials voor elk seizoen – en dat jááááren aan een stuk.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.