Case

People Tree

People Tree maakt duurzame kleding waarbij ze 100% fairtrade willen zijn doorheen de hele leveringsketen. Dit doen ze door vervuilende stoffen te vermijden, watervoorzieningen te beschermen, biologisch afbreekbare stoffen te gebruiken waar mogelijk en materialen te recycleren als het kan.

People Tree maakt gebruik van duurzame productiemethoden om de milieu-impact te minimaliseren. Alle kleren worden bijvoorbeeld gekleurd met behulp van veilige kleurstoffen.

People Tree koopt de meeste materialen bovendien lokaal en kiest daarbij voor natuurlijke en gerecycleerde materialen in plaats van synthetische en niet-afbreekbare materialen. Zo is de meerderheid van het katoen biologisch en Fairtrade-gecertificeerd.

Stoffen worden met de hand geweven en de finale producten worden over zee verscheept in plaats van met het vliegtuig, om zo minder impact te hebben op het milieu.

De webshop van People Tree is gekend bij consumenten die duurzamer willen kopen omdat je ‘betaalbare’ items online kan bestellen en wereldwijd kan laten leveren.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.