Case

Skunkfunk

Skunkfunk in drie woorden: uniek, creatief en urban. Duurzaamheid staat hoog op de agenda van dit kledingmerk, en die insteek laat zich al meteen in de designfase voelen. Hoewel je de collecties van Skunkfunk moeilijk ‘onorigineel’ kan noemen, zijn alle kledingstukken bewust ontworpen om trends te overleven en dus lang mee te gaan.

Ook qua materiaalkeuze draagt Skunkfunk een steentje bij aan een groenere samenleving: gerecycleerd polyester, Lyocell, linnen en organisch katoen voeren de boventoon. Deze laatste stof heeft trouwens een bijzondere oorsprong. Skunkfunk zweert bij katoen van het Chetna-coöperatief, dat boeren in Centraal-India leert om natuurlijke pesticiden in te zetten. De stoffen die het Skunkfunk gebruikt, zijn allemaal GOTS-gecertificeerd.

Verder ontwerpt Skunkfunk ook haar verpakkingen vanuit de duurzaamheidsgedachte. Zo werkt het merk uitsluitend met bioplastiek en recycleert het al haar papier en karton.

Skunkfunk draagt tot slot bij aan de goede werkomstandigheden in haar fabrieken door ze regelmatig te bezoeken en nauwgezet te controleren. Daarnaast moet elke leverancier een sociaal certificaat kunnen voorleggen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.