Case

Collectif d'Anvers

Collectief d’Anvers heeft de boodschap van Assepoester helemaal begrepen: de beste schoenen zijn op maat gemaakte schoenen. Natalie Van Lijsebettens en haar medewerkers gaan dan ook tot het uiterste om de meest uiteenlopende soorten schoeisel – van pumps en plateauschoenen tot stiletto’s of boots – helemaal af te stemmen op hun dragers. Hoe? Door een blauwdruk te maken van hun voeten en die om te zetten naar een houten leest. Dit alles gebeurt volledig met de hand – net als het patroontekenen en het snijden van het leder. Door de keuze van de vorm, de hakhoogte, de leersoort en zelfs het type afwerking aan de klant over te laten, draagt Collectif d’Anvers bij tot een duurzame mode die een leven lang meegaat én die als gegoten zit.
Bovendien kiest Van Lijsebettens bewust voor duurzaam leder, zoals biologisch schapenleer. Voor Schoenen Torfs ontwierp ze bijvoorbeeld een enkellaarsje van natuurlijk gelooid, chroomvrij leder, dat tijdens het kleuren werd behandeld met natuurlijke wax. En dankzij een samenwerking met het Franse Fémer, dat vissenhuiden opkoopt en op 100% ecologische wijze looit, maakt Collectif d’Anvers nu ook duurzame schoenen van exclusief vissenleer. Van afval tot ‘eye catcher’, dus!
Tot slot kun je bij Collectif d’Anvers terecht voor accessoires en tassen, die net zo ambachtelijk en met evenveel aandacht voor detail gemaakt zijn.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.