Case

Wolk Antwerp

De oprichters van het Antwerpse Wolk verdienden hun sporen in de outdoor sector, waar performance en functionaliteit voorop staan tijdens het designproces. Ze besloten dezelfde principes toe te passen op dagdagelijkse outfits, door ze te maken met de innovatieve materialen die zo typisch zijn voor outdoor kledij. De tijdloze mannenmode van Wolk was geboren!

De mannen achter Wolk zijn gepassioneerd door textiel, en als ze er niet in slagen de stof te vinden die ze in gedachten hebben, dan ontwikkelen ze die gewoon zelf. Het Wolk-team gebruikt enkel materiaal dat ecologisch en sociaal verantwoord werd geproduceerd, met zo weinig mogelijk chemicaliën. Hun T-shirts en hemden worden onder meer gemaakt van Tencel®, en de knopen van corozo, een noot van de Tagua-palm. Daarnaast genieten Europese materialen en producenten hun voorkeur – de laatste zijn meestal kleine tot middelgrote familiebedrijven waarmee Wolk een hechte band heeft.

Wolk Antwerp produceert tot slot niet zomaar: ze leggen hun oor eerst te luisteren in de markt, om zeker te zijn dat er een publiek is voor hun ontwerpen. Ze communiceren bovendien openlijk over hun prijs, die ze kunnen drukken door onder meer salesverantwoordelijken, retailers en distributeurs te omzeilen – ze verkopen namelijk rechtstreeks aan hun klanten.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.