Case

Judith Van Vliet

De Nederlandse modeontwerpster Judith Van Vliet studeerde in 2012 af en kwam twee jaar daarna aanzetten met een eigen label en een eigen collectie. Van Vliet ergert zich blauw aan de wegwerpmaatschappij en vindt dat we te weinig stilstaan bij de basis van kleding. Terwijl consumenten en de media zich bijvoorbeeld meer en meer bewust worden van de rotte appels onder de productiebedrijven, wil Van Vliet ook de allereerste stap onder de aandacht brengen, namelijk: de grondstoffen.

Haar idee is dat, als mensen zouden beseffen hoeveel werk en energie het kost om van een grondstof een afgewerkt product te maken, ze veel sneller geneigd zullen zijn om hun kleding langer te dragen en beter te onderhouden. Vanuit die gedachte ontwierp Van Vliet de conceptuele collectie Raw Materials, die de overgang van grondstof naar textiel effectief laat zien. Als je je ogen van boven naar onder over haar outfits laat glijden, dan zie je bijna letterlijk hoe dat proces verloopt: in eenzelfde zijden kledingstuk integreert Van Vliet de coconnetjes van de zijderups én verbeeldt ze het spinnen van de stof, om maar één voorbeeld te geven.

Van Vliet gebruikt duurzame materialen om kwaliteit te kunnen garanderen. Al haar stukken worden bovendien in Nederland gemaakt en zo zuinig mogelijk uitgeknipt.


 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.