Case

Olderbrother

Hoewel de merknaam iets mannelijks heeft, maakt Olderbrother uniseks kleding. Voor hun eigentijdse designs laten ze zich volop door de natuur inspireren. En die natuur doen ze op hun beurt een plezier met hun Slow Fashion, waarover ze zo transparant mogelijk communiceren met hun klanten.

Olderbrother werkt uitsluitend met milieuvriendelijke materialen, van recycleerbare, plantaardige kunststof tot organisch textiel. Dat textiel selecteren ze zorgvuldig op basis van kwaliteit, ecologische voetafdruk en sociale impact. De kledingstukken van Olderbrother worden gesneden, genaaid en geverfd in het zonnige Los Angeles. Dat verven gebeurt overigens volledig met de hand én op natuurlijke wijze (met exotisch klinkende pigmenten als geelwortel en meekrapwortel), waardoor elk stuk uniek is en volledig vrij van zware metalen, zouten en toxines. Onverwacht voordeel: als je kleding haar beste tijd gehad heeft, kan je ze gewoon in je achtertuin begraven, waar ze volledig vergaat. Terug naar de natuur, heet dat dan (letterlijk).

Het Sustainable Cotton Project is een belangrijke partner van Olderbrother. Dit programma verenigt lokale boeren uit California die hun katoen biologisch telen, met respect voor het land, de lucht en het water in de regio (in tegenstelling tot de traditionele katoenteelt in Californië, die dagelijks tientallen giftige chemicaliën loslaat op de omgeving). Het resultaat van die inspanningen is Cleaner Cotton, een organische katoensoort van uitstekende kwaliteit.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.