Case

Heron Preston x DSNY

Ontwerper Heron Preston en het New York City Department of Sanitation (DSNY): het lijkt op het eerste gezicht misschien een ietwat vreemde combinatie. Dit uitzonderlijke creatieve partnerschap ontstond op initiatief van Preston, die zwoer om zijn talent in te zetten voor het milieu. Hij benaderde het DSNY, de vuilophaaldienst van New York, nadat hij tijdens een zwembeurt in de oceaan zowat verstrikt was geraakt in een ronddobberende plastic zak.

Concreet recycleert en hergebruikt Preston oude DSNY-uniformen voor zijn unieke streetwearcollectie met de toepasselijke naam ‘Uniform’. Preston doorspit de berg gedoneerde kleding, selecteert eigenhandig de juiste stukken en pimpt ze met onder meer borduurwerk en een uniek (speciaal voor de gelegenheid ontworpen) label.
Met zijn capsulecollectie wil Preston het ambitieuze ‘0x30’-initiatief promoten, dat ernaar streeft om New York City tegen 2030 afvalvrij te maken. Hoewel atypische samenwerkingen Prestons handelsmerk geworden zijn, springt ‘Uniform’ toch uit de band: de collectie doet niets minder dan mode herdefiniëren door de manier waarop ze de ‘zero waste’-filosofie promoot.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.