Case

terug HNST

De productie van jeans stelt modemerken voor heel wat uitdagingen – zowel op het vlak van milieu (denk aan het enorme water- en energieverbruik dat er traditioneel mee gepaard gaat) als werkomstandigheden (aangezien bij het verven en kreukvrij maken heel wat schadelijke producten te pas komen). Het Belgische HNST ziet daarin véél potentieel voor verbetering, en zet zich voor de uitdaging om de meest duurzame jeans ter wereld te maken.

Daarvoor werpt HNST onder meer gerecycleerd denim in de strijd. De stof die ze speciaal ontwikkelden samen met het Belgische European Spinning Group, ESG Green garen, leverde hen in 2019 een Henry van de Velde Gold Award op. ESG Green bestaat voor de helft uit afgedankte jeans en voor de helft uit Tencel®. Not impressed? Toch is 50% gerecycleerd denim momenteel technisch het hoogst haalbare percentage. In 2019 doet alvast geen enkel ander merk dit HNST na.

Bovendien leggen HNST-stukken niet al te veel kilometers af (tenzij terwijl klanten ze aantrekken om de wereld rond te reizen), want het hele productieproces speelt zich af in de EU. Als je benieuwd bent naar wie je kleren maakte, zit je ook goed bij dit Belgische merk, want het weet waar alle grondstoffen vandaan komen en controleert elke stap in de productieketen. Transparantie: check.

En eenmaal een HNST-stuk in de winkelrekken ligt, loopt het duurzaamheidsverhaal nog niet ten einde, want het label biedt een onderhouds- en reparatieservice aan om klanten zo lang mogelijk van hun jeans te laten genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Morning After Spray’ op basis van probiotica die ze zelf ontwikkelden om je jeans op te frissen zonder ze te moeten wassen? En is de liefde met een HNST-stuk toch over, dan zijn de broeken, vesten en salopettes dankzij hun slim ontwerp volledig biologisch afbreekbaar.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.