Case

Eva Maria

De in Brugge geboren ontwerpster Eva Maria Bogaert gaf haar twee voornamen aan haar eigen kledinglabel voor vrouwen, waaruit een grote voorliefde spreekt voor kleuren, patronen, vormen en texturen.

Eva Maria werkt niet seizoens- of trendgebonden, maar creëert speelse collecties die een bepaalde sfeer of stemming oproepen. De inspiratie komt vaak van een buitengewone stof. Eva Maria gebruikt namelijk veel ‘deadstock fabric’: originele en exclusieve reststoffen van haute couture- en designlabels. Daarnaast sprokkelt ze stof in kringloopwinkels of op rommelmarkten, en maakt ze eigen prints, die ze soms rechtstreeks op de stoffen schildert.

Elk Eva Maria-stuk is unieke ‘slow fashion’, handgemaakt door de ontwerpster zelf, die gelooft in duurzaamheid en vakmanschap. Aangezien ze door haar materiaalkeuze sowieso maar een beperkt aantal meter stof ter beschikking heeft, en van elk item maar een beperkt aantal exemplaren kan maken, zet ze in op slim verstelbare tailles. Zo zitten haar stukken als gegoten bij een brede waaier van vrouwen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.