Case

Go as u.r.

Het Antwerpse Go as u.r., het geesteskind van Annelies Lambert, doet sinds 2018 dienst als ‘one-stop shop’ voor duurzame mode en vegan, cruelty-free beauty. De seizoensloze kledingcollecties zijn minimalistisch, trendy en gemaakt van duurzame – natuurlijke of gerecyclede – materialen. Denk aan biologisch katoen, gerecycled polyester van petflessen, gerecycled nylon van afgedankte visnetten en lyocell uit eucalyptushout. Om stoffen te kleuren, gebruikt Go as u.r. Oeko-Tex- of GOTS-gecertificeerde verfstoffen die geen metalen of andere schadelijke stoffen bevatten, en waarvoor zo weinig mogelijk water nodig is. Voor de kledingproductie nam Go as u.r. een klein Portugees familiebedrijf nabij Porto in de arm.

Voor elke aankoop doneert Go as u.r. een euro aan W4, Women’s WorldWideWeb, om vrouwen over de hele wereld te steunen met coaching, onderwijs, ICT-toegang en netwerkactiviteiten. Zo liet het merk onder meer vrouwen uit de Keniaanse Kibera-sloppenwijk ondernemerstraining volgen en een ambacht leren, en Vietnamese meisjes uit Da Lat en de omgeving deelnemen aan onderwijs, terwijl het Marokkaanse meisjes en vrouwen uit rurale gebieden hielp met een campagne tegen kindhuwelijken.

Het Antwerpse label deelt duurzame wastips op haar website, zweert bij verzenddozen en hangtags uit gerecycled karton, en geeft klanten de kans om Go as u.r.-kledingstukken terug te brengen (met een minimum van zeven items, in ruil voor een Go as u.r.-schoonheidsproduct).

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.