Case

Happy Genie

Veganistische handtassen zijn allang geen nieuwigheid meer, maar Happy Genie – het kleine zusje van handtassenmerk Genie in a Bag – gaat nog een stap verder. Met behulp van een innovatieve technologie maakt het namelijk luxueuze tassen van … appels! Of beter: het gebruikt hiervoor het afval dat overblijft na de productie van appelsap.

Happy Genie-accessoires worden ontworpen in Zwitserland; het leerachtige materiaal wordt duurzaam geproduceerd in het noorden van Italië (dicht bij de Zwitserse grens) en ook de tassen zelf worden met de hand gemaakt in Italië. Happy Genie haalt al haar materiaal in een straal van vijftien kilometer en beperkt zo haar ecologische voetafdruk. De zakjes waarin de Happy Genie-tassen vervoerd worden, zijn dan weer gemaakt van gerecycleerd katoen.

Voor haar multifunctionele designs laat Happy Genie zich inspireren door moderne vrouwen met een drukke agenda. De riemen van de verschillende modellen zijn bijvoorbeeld onderling inwisselbaar (zodat je altijd combinaties kan maken die bij je outfit passen), maar je kan de riem evengoed weglaten en de tas als een elegante clutch gebruiken. Daarnaast biedt Happy Genie modellen aan waarvan je onderdelen kan mixen en matchen, weglaten of weer toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de clutch die vooraan een afneembaar compartiment heeft dat op zich óók als clutch kan dienen? Het is duidelijk: Happy Genie-oprichtster Tanja Schenker weet hoe ze haar klanten blij moet maken …

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.