Case

INTI Knitwear

Zeggen dat Anna Cales en Leon van den Broek, de oprichters van INTI Knitwear, ‘iets hebben met Ecuador’ is een understatement van formaat. 25 jaar geleden trokken ze er als rugzaktoeristen naartoe, en ook nu brengen ze elk jaar de helft van hun tijd door in Otavola om ondersteuning te bieden aan hun team van zo’n 700 Ecuadoraanse breisters en weefsters – waarvan sommigen al meer dan 20 jaar voor INTI aan de slag zijn. Deze vrouwen kiezen volledig zelf hoeveel werk ze aannemen.

INTI Knitwear-items zijn handgemaakt met respect voor mens én natuur, met hoogwaardige materialen zoals merino- en babyalpacawol (waarvan de breisters telkens een beetje voor zichzelf mogen houden). Van het restmateriaal worden sjaals, mutsen, miniponcho’s en babyvestjes gemaakt. Zo gaat er niks verloren.

Het Nederlandse oprichtersduo is nauw betrokken bij het hele proces, van het design tot het verven van de wol (dat plaatsvindt in een lokaal familiebedrijf) en de verpakking van de afgewerkte stukken (door lokale inpaksters). De winkels waar de INTI-stukken uiteindelijk belanden, delen hun filosofie, en net als de andere merken waarvoor INTI werkt. Zo maakt het label bijvoorbeeld de wollen dekens voor Katja Schuurmans’ Return to Sender, dat via duurzame handel en jobcreatie het ondernemerschap in derdewereldlanden stimuleert.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.