Case

terug Mara Hoffman

Ontwerpster Mara Hoffman, die haar label haar eigen naam gaf, is gepassioneerd door kleuren – en door duurzaamheid. De Amerikaanse selecteert de materialen voor haar vrouwencollecties met zorg, wat resulteert in een groot aandeel natuurlijke, gerecycleerde en organische vezels. Hennep, linnen, Tencel® en organisch katoen zijn bijvoorbeeld echte Hoffman-favorieten. En de ontwerpster verpest haar inspanningen niet door het verpakkingsmateriaal dan maar lukraak te selecteren. Integendeel: ze verscheept bijvoorbeeld haar zwemkledij naar klanten in composteerbare plastic zakjes, maakt haar labels van gerecycleerd papier en laat ze met soja-inkt bedrukken.

De duurzaamheidsinspanningen van het merk vertalen zich evengoed naar het productieproces, waarop Hoffman via regelmatige fabrieksbezoeken streng toeziet – niet alleen om optimale werkomstandigheden te garanderen, maar ook om te vermijden dat er energie of grondstoffen verspild worden. Om diezelfde reden kiest het label onder meer voor digitale prints, die kleine oplages toelaten en weinig water nodig verbruiken.

Verder heeft Hoffman haar klanten instructies mee om het maximum uit hun garderobe te halen. Denk aan wasinstructies en tips om afgedankte kleding een nieuw leven te geven. Het merk lanceerde ook een eigen dienst voor de terugname van gebruikte stukken.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.