tips & tricks

terug Geef als ontwerper tips over reparaties van de kleding die je verkoopt

We kennen allemaal het fenomeen van de extra knoopjes die we in een plastic zakje in de binnenkant van ons nieuwe jasje vinden. Waarom niet wat verder gaan en ook informatie meegeven over wat je kan doen als er een naad loskomt, hoe je een knoop vastzet en welke mogelijkheden je hebt als er een gaatje in de trui komt?

Het outdoormerk Patagonia heeft een handige Patagonia Product Care Guide samengesteld. Deze gids biedt een schat aan informatie, van hoe je een rits moet inzetten tot hoe je waterproof jassen moet wassen en drogen.

Verder zijn er nog drie jeansmerken die op dit vlak een goede beurt maken. De Nederlandse labels MUD Jeans en Kings of Indigo bieden een gratis hersteldienst of -kit aan. Het Zweedse Nudie Jeans geeft klanten zelfs twee opties. De eerste mogelijkheid is dat de klant bij een Nudie Jeans-winkel zijn of haar jeans gratis laat herstellen. De andere optie is om de jeans zelf op te lappen. Nudie stuurt dan gratis een Jeans Repair Kit op die draad, patches en andere handigheden bevat.

Ook het Belgische Xandres biedt een gratis hersteldienst aan en heeft een luik met onderhoudstips op de website in het ‘Repair & Care’-programma.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.