Ambassadeurs

Maak kennis met de
Close The Loop-ambassadeurs!

Wie als mode-ondernemer de toekomst vol vertrouwen tegemoet wil zien, kan niet anders dan investeren in duurzaamheid.

Close The Loop brengt ambassadeurs samen die een duurzaam modebedrijf op poten zetten, die hun bestaande mode-onderneming verduurzaamden of die hier nog volop mee bezig zijn. We bundelen hun best practices en inspireren zo andere mode-ondernemers om voor verandering te kiezen.

De ambassadeurs stromen enerzijds in via de Close The Loop-trajecten, maar je kan je anderzijds ook zelf kandidaat stellen. Zo kom je terecht in een netwerk van gelijkgestemde zielen die je helpen en inspireren, én profiteer je van netwerkevents waarop jullie van elkaar leren, kennis delen en ervaringen uitwisselen. Je staat er niet alleen voor!


Close The Loop-trajecten

Close The Loop is een platform dat mode-ondernemers wegwijs maakt in de circulaire denk- en werkwijze. Maar we zetten de theorie ook om in de praktijk, meer bepaald in de Close The Loop-trajecten. Daarbij gaan we met consultants en experts op zoek naar opportuniteiten voor modebedrijven die ‘sustainability’ bovenaan hun agenda zetten. We brengen de huidige situatie in kaart, bepalen de doelen en prioriteiten, en stippelen met elk bedrijf een strategie op maat uit.

In 2017-2018 tekenden Café Costume, e5 mode en caroline biss voor verandering. Tijdens de periode 2018-2019 is het de beurt aan Bonneterie De Groote (o.a. Eskimo), Flanders Fashion Design International (Furore), FNG (o.a. Fred & Ginger), JBC, The Woody Group (Woody), Labels by Andres (Xandres), Marylise & Rembo Styling Fashion Group en Novavo (Atelier Noterman).

Ook ambassadeur worden?

Wil jij duurzaamheidstips uitwisselen met mode-ondernemers die een gelijkaardig pad bewandelen of aan het uitstippelen zijn? Als ambassadeur kom je terecht in een uitgebreid en inspirerend netwerk en wordt kennisdeling eens zo makkelijk (én leuk)! Dat je op je eigen ambassadeurspagina jouw duurzaamheidsinspanningen nog beter kan tonen aan de buitenwereld, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Er zijn twee manieren om ambassadeur te worden:

1. Deelnemen aan een Close The Loop-traject

Om in de voetsporen van caroline biss en vele anderen te treden, hou je het best de Flanders DC-kanalen in de gaten. Zo ben jij er als eerste bij wanneer we nieuwe oproepen lanceren voor onze Close The Loop-trajecten.

2. De Close The Loop Planner invullen en contact opnemen

Je hoeft echter geen traject te doorlopen om ambassadeur te worden. Ligt duurzaamheid aan de basis van jouw mode-onderneming, dan kun je de Close The Loop Planner invullen. Daarin overloop je jouw duurzaamheidsinspanningen schakel per schakel en krijg je een actieplan op maat. Laat ons daarna iets weten via het contactformulier. Je aanvraag wordt beoordeeld door een commissie van Flanders DC- en Vlaanderen Circulair-experts, die je zullen bellen of mailen om je inspanningen en doelen helemaal scherp te krijgen. Na een positief advies maken we voor jouw bedrijf een profiel aan op onze website, met daarin de schakels en circulaire strategieën waarop jij inzet.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.